Rezultati

Jeseničani državni prvaki v curlingu

23.4.2019

Na letošnjem državnem prvenstvu v curlingu, ki je med 18. in 21. aprilom 2019 potekalo v Zalogu, so se ponovno odlično odrezali igralke in igralci jeseniškega curling kluba.

Med moškimi ekipami so državni prvaki postali igralci jeseniške ekipe Team Sever, ki so jo sestavljali: Štefan Sever, Noel Gregori, Simon Langus ter Mitja Resman. Tudi ostale jeseniške ekipe so se odrezale odlično: 5. so bili Modeli, 7. mesto je zasedla ekipa Polar bears in 10. Mesto ekipa Roling Stones.

Med ženskimi ekipami, so izjemno mlado in zelo ambiciozno jeseniško žensko ekipo Ice devils (Liza Gregori, Lea Žemlja, Ajda Zaveljcina, Maja Kučina in Jera Aideen Schiffrer), uspeli ustaviti šele v finalu. Premagala jih je bistveno bolj izkušena ekipa Ledene kocke iz Zaloga. Ne glede na to, je drugo mesto ter naslov ženskih viceprvakinj izjemen uspeh teh mladih igralk. Pri ženskah je četrto mesto zasedla izkušena ekipa jeseniških Ledolomilk.

Pri tem naj pripomnimo, da sta obe zmagovalni ekipi Curling kluba Jesenice, sestavljeni iz članov oziroma članic, ki še vedno nastopajo tudi v mladinski konkurenci. Zato se za prihodnost jeseniškega curlinga ni bati.

Curling klub Jesenice