Rezultati

Spominski dan Občine Jesenice - Noč na kopališču Ukova 2019

27.7.2019, fotogalerija

V soboto, 27. julija je bilo na letnem kopališču kljub slabšemu vremenu živahno. Tekmovanja v akvatlonu, skokih v vodo in metu na koš so motile nevihte, vendar so se tekmovanja izpeljala. Žal šahovskega turnirja nismo odigrali.

Zanimivo dogajanje na kopališču so za obiskovalce popestrile delavnice Mladinskega centra Jesenice, preizkus plezanja na mobilni plezalni steni (ŠPO Jesenice), nastop sinhronih plavalk Kranjskega Triglava in glasbenika Staš in Žiga z živo glasbo.

V soboto, 27.7. je minilo okroglih 40 let od prvega plavalnega maratona. V ta namen so se točno ob 16:00, ko je bil prvi start, zbrali vsi, ki so leta 1979 sodelovali pri organizaciji in odplavali 24 urni maraton.

Zaradi močne nevihte in strel smo nočni plavalni maraton za nekaj časa prekinili, vendar nam je je uspelo preplavati 70,9km. Ves čas plavanja smo zbirali prostovoljne prispevke in zbrali 653,02 €. Zbrana sredstva bomo nakazali Društvu prijateljev mladine Jesenice za letovanje otrok na morju.

Rezultati:

Skoki v vodo:
Na tekmovanju je nastopilo 24 skakalcev v treh kategorijah, članski, pionirski (2007 in starejši) in mlajši pionirski (2008 in mlajši). Med člani je bil najboljši Jernej Klinar, med mlajšimi pa sta najlepše skočila Nejc Maher in Jan Ulčar.
- rezultati skokov v vodo

28. jeseniški akvatlon:
Na tradicionalnem 28. jeseniškem akvatlonu je nastopilo 9 tekmovalcev v pionirski in mlajši pionirski konkurenci.
V mlajši pionirski konkurenci je bil najhitrejši Nejc Maher pred Manco Kobentar, Lukom in Gašperjem Kobentarjem.
V starejši pionirski konkurenci je bil najhitrejši Jernej Lavtižar pred Denisom Mušićem, Emirjem Viličem, Davidom Zlatanovim in Matejem Kerecom.
V članski konkurenci absolutno prvo mesto osvojila Tjaša Žnidar pred Barbaro Frohlich in Sašom Nagličem. Nastopila je tudi štafeta Gaja Poschl in Draga Žbontar.
- rezultati akvatlona, večna lestvica akvatlonov

Met na koš:
V metu na koš je bil najbolj natančen Jernej Lavtižar. Drugo mesto je osvojil Alen Ugljanin, tretji je bil Anes Osmančević.

Športne igre Jesenic:
Pokal Športnih iger Jesenic 2018/19 je prejelo Društvo upokojencev Javornik Koroška Bela.
- končni rezultati športnih iger, bilten

Še enkrat hvala vsem, s katerimi smo skupaj preživeli lep dan na letnem kopališču Ukova.

Program Zavoda za šport Jesenice sofinancirata: Občina Jesenice in Fundacija za šport.

Občina Jesenice Fundacija za šport
Športna zveza Jesenice Mladinski center Jesenice