Rezultati

Tekaški kronometer na Jesenicah - Pomladni tek 2021

20.3.2021

Priloge:

V soboto, 20.3.2021 smo v Športnem parku Podmežakla opravili meritve časa v teku na 10km. Trasa teka je bila speljana iz športnega parka proti Hrušici.

Pomladni tek, ki je običajno prva tradicionalna tekaška prireditev ob začetku nove tekaške sezone v Sloveniji, združi vse tekaške generacije. Na teku se zbere več kot 500 tekačev. Otroci sodelujejo v netekmovalnih tekih na krajše razdalje, skupaj s starši in prijatelji odtečejo tek trojk, na koncu pa se s skupinskim startom na 10km pomerijo rekreativci in tekmovalci. Žal nam je lansko leto zaradi pandemije korona virusa odpadla 13-ta ponovitev.

Letos smo se odločili, da glede na trenutno zdravstveno situacijo ob upoštevanju odlokov in priporočil NIJZ omogočimo vsem teka željnim merjenje časa na razdalji 10km.

Na preizkus telesnih sposobnosti se je skupaj prijavilo 41 tekačev, 9 tekačic in 32 tekačev. Tekači so štartali posamično s 15 sekundnim zamikom.

Najhitrejši Jani Mulej je razdaljo pretekel v 33-ih minutah, pri dekletih pa je bila najhitrejša Tanja Rode s časom 47:32.

Ob tej priliki bi se radi zahvalili vsem tekačem za dosledno upoštevanje in spoštovanje navodil in priporočil NIJZ.

rezultati-pomladni-tek-20210320.pdf