Rezultati

Akcija »Osvajalec Španovega vrha 2021«

10.12.2021

V letu 2021 Zavod za šport Jesenice že osmo leto zapored organizira akcijo »Osvajalec Španovega vrha«. Na vrhu priljubljene izletniške točke Španov vrh je postavljena vpisna knjiga, kamor se pohodniki vpisujejo preko celega leta. Na nočnem pohodu ob polni luni nato vsako leto podelimo priznanja pohodnikom, ki se na vrh povzpnejo vsaj 20x.
Priznanja se podeljujejo po sledečem principu:
- 20 in več vzponov - bronasto priznanje
- 40 in več vzponov - srebrno priznanje
- 60 in več vzponov - zlato priznanje

Po lanskem rekordnem letu, ko smo v celem letu zabeležili 12638 vpisov v knjigo, se tudi v letošnjem letu knjiga hitro polni. Do 9.12.2021 smo zabeležili 8964 vzponov, kar pomeni povprečno 26 vpisov na dan, enega izmed kriterijev za priznanje pa je izpolnilo že 112 pohodnikov.

Opozorilo glede virusa Covid 19:
Svetujemo vam, da ravnate previdno, upoštevate razdaljo pri hoji in pri zadrževanju na poteh in vrhu, oziroma ravnate v skladu s priporočili NIJZ. Vpisna knjiga in pisalo sta lahko vir okužbe.

osvajalec-spanovega-vrha-2021-1210.pdf

Vsem pohodnikom se zahvaljujemo za vpisovanje v knjigo. Beležimo samo pohodnike, ki so že dosegli enega izmed kriterijev za priznanje.

V teh dneh so na Španovem vrhu že zimske razmere, zato opozarjamo pohodnike, da previdnost in primerna oprema ne bosta odveč.