Rezultati

Kegljači na ledu na tekmovanjih za evropski pokal

21.3.2023

Kegljanje na ledu, udeležba slovenske reprezentance na tekmovanjih za Evropski pokal v metu na daljavo in moštvenem ter ciljnem tekmovanju.

Člani slovenske reprezentance kegljačev na ledu, so se udeležili dveh Evropskih prvenstev (EP 2023).

Prvo je bilo organizirano v Avstriji, v kraju Unter Neukirchen in je potekalo v času od 24.2.2023 do 26.2.2023. Tekmovalo se je v panogi Met na daljavo. Prvenstva se je udeležilo 6 reprezentanc. Tekmovalo se je na asfaltni podlagi.

Od naših je najboljši rezultat dosegla mladinska ekipa SLO U16 (tekmovalci stari do 16 let), saj je v močni konkurenci zasedla odlično 3. mesto in tako osvojila bronasto medaljo.

Za ekipo so tekmovali: Mark Novak, Nejc Petek, Dejan Prtija in Kristjan Podrekar.

Ekipi SLO U19 in SLO člani, sta dosegli 5. mesto.

V tekmovanju Met na daljavo, posamezno je najboljši rezultat dosegel reprezentant v kategoriji U16, Nejc Petek z Jezerskega, dosegel je 9. mesto, v kategoriji U19 je Tilen Tičar z Jezerskega dosegel 13. mesto. Med člani je bil v močni konkurenci, naš najboljši Franc Dobnik iz Slovenj Gradca. Zasegel je 13. mesto.

Drugo Evropsko prvenstvo (EP 2023) je bilo organizirano v Nemčiji, v kraju Bad Worishofen in je potekalo v času od 8.3.2023 do 11.3.2023. Tekmovalo se je v panogah mladinci (vseh starostnih kategorij) ekipno in ciljno posamezno ter ekipno. Prvenstva se je udeležilo 7 reprezentanc.

Dosežki SLO reprezentantov:
Moštveno tekmovanje; SLO U16 – 4 mesto
Ciljno moštveno tekmovanje SLO U16 – 5 mesto
Moštveno tekmovanje; SLO U19 – 5 mesto
Ciljno moštveno tekmovanje SLO U19 – 5 mesto

V okviru tega tekmovanja je bil organiziran tudi predstavitveni turnir Ciljno tekmovanje na izločanje v kategoriji članice / člani. Na tekmovanje je bilo povabljenih 8 najbolje uvrščenih tekmovalk in 8 tekmovalcev lanskega svetovnega prvenstva v Rittnu, Italija. Na tekmovanje se je uvrstila tudi naša reprezentantka Valerija Štefelin z Bleda.

V vseh mladinskih SLO reprezentančnih ekipah, v vseh starostnih kategorijah, tekmujejo tudi člani in članica Kluba za kegljanje na ledu Jesenice.

Iskrene čestitke za dosežene rezultate.

Lep športni pozdrav.

Poglejte še: