Rezultati

KEGLJANJE

Jesenice, 17.12.2006

PONOVNO VELIK USPEH JESENIŠKIH KEGLJAČEV

V soboto in nedeljo sta na kegljiščih v Kamniku in Jesenicah potekali še zadnji tekmovanji za letošnje državno prvenstvo mladincev. Po prvi polovici tekmovanja je bil v vodstvu mariborski Konstruktor, pred Triglavom 2, Jesenicami 1 in Brestom.

Odločitev o prvaku je padla že v soboto v Kamniku. Mariborčani so si ustvarili prednost 220 kegljev in naslov bi jim lahko ušel le po čudežu. Zato pa je bilo po sobotni tekmi še vse odprto v boju za srebro in bron. V pravi športni drami, ki se je odvijala v nedeljo proti večeru na jeseniškem kegljišču so se drugega mesta po koncu tekmovanja veselili mladi kegljači Kegljaškega kluba Jesenice, ki so v nedeljo kegljali izvrstno. Premagali so tako Konstruktor, kot Triglav 2 in si tako prigarali zasluženo srebrno kolajno.

Poglejmo skupne rezultate letošnjega prvenstva: KONSTRUKTOR MARIBOR 6985 kegljev, JESENICE1 6828, TRIGLAV2 6823, četrti pa je bil BREST s 6721 keglji. Skupaj je nastopilo16 ekip, jeseniška druga ekipa pa se je uvrstila tudi na odlično 6 mesto 6577 keglji. Ekipa tržiškega Ljubela je bila osma, ekipa Triglava 1 pa deveta.

Za ekipo JESENIC1, ki je osvojila drugo mesto so nastopili: MARIO ČULIBRK; EDIS ČEHAJIČ; MATJAŽ VOVK IN IGOR ČOSIČ.

Na zaključni slovesnosti je bil prisoten tudi predsednik Kegljaške zveze Slovenije gospod Milan KURALIČ, ki je ob tej priložnosti podelil tudi visoko priznanje Kegljaške zveze Slovenije - bronasti kegelj LOJZKI DEČMAN za njeno požrtvovalno delo v jeseniškem kegljaškem klubu. Prav tako je Kegljaška zveza Slovenije s pismenim priznanjem nagradila tudi Športno zvezo Jesenice, za njeno vse stransko podporo jeseniškemu kegljanju.