Rezultati

USPEHI MLADIH JESENIŠKIH KOŠARKARJEV

11.4.2008

 

V teku je že nova ligaška sezona za košarkarje do 14 let. Ob vidnem uspehu v preteklem letu v 2. skl, se je letos tej generaciji mladih jeseniških košarkarjev preko kvalifikacij, ki so bile organizirane na Jesenicah, uspelo uvrstiti v 1. SKL. Žreb prvega dela tekmovanja je določil, da bodo naši fantje tekmovali s sovrstniki najbolj znanih slovenskih košarkarskih klubov, kot so na primer Olimpija, Domžale, Triglav, Ježica...

KK Jesenice s to isto generacijo sodeluje tudi v tekmovanju Alpe-Adria, kjer ob nekaterih slovenskih ekipah nastopajo še ekipe iz Hrvaške in Avstrije. V februarju so se naši košarkarji v okrnjeni zasedbi udeležili turnirja v avstrijskem Feldkirchnu, kjer so prišli do polfinala in na koncu zasedli 4. mesto. Na turnirju, ki je bil organiziran v mesecu marcu na Jesenicah, pa je kompletna jeseniška ekipa v finalu premagala ekipo Poreča in zasluženo osvojila 1. mesto.

V mesecu maju s tekmovanjem prične še naša najmlajša selekcija - igralci do 12 let. Ob pričetku njihove košarkarske poti smo jim v decembru omogočili nastopanje na turnirju Sončkov dan, ki je vsako leto organiziran v Novi Gorici in je v prvi vrsti namenjen druženju in nabiranju tekmovalnih izkušenj. Igralci so bili nad turnirjem zelo navdušeni, sedaj pa nestrpno pričakujejo svoje prve ligaške tekme.

Aktivnosti kluba si lahko ogledate tudi na spletni strani: www.kk-jesenice-mladi.org

Rajko Peternel