Rezultati

JUDO - DRŽAVNO PRVENSTVO

24.5.2009

DRŽAVNO PRVENSTVO V JUDU ZA ML. ČLANE IN ČLANICE

Judo klub Impol iz Slovenske Bistrice je v nedeljo 24.5.2008 organiziral dva državna prvenstva v judu, dopoldne je bilo DP za ml. člane in članice, popoldne pa je bilo pasovno državno prvenstvo v judu na katerem so zmagovalci dobili višjo stopnjo pasu. Da se na jesenicah dogaja šport in iz malega raste veliko, pa je v nedeljo pokazal tudi Miha KAVČIČ, ki je osvojil dvojno lovoriko pri tem pa mu je bil v pomoč tudi Robi PESJAK.

Na obeh tekmovanjih je nastopilo preko stoosemdeset judoistov iz dvajsetih slovenskih klubov.

Judoisti Partizana Jesenice pa so nastopili v naslednji zasedbi; Tina Jazbec, Miha Kavčič in Robi Pesjak, ki so dosegli naslednje rezultate:

DP ML. ČLANI IN ČLANICE

Miha KAVČIČ je v kategoriji do 90kg v uvodni borbi proti Marošku iz JK Bežigrad že po napaki v začetku borbe izgubljal za yuko vendar pa je v nadaljevanju borbe rezultat obrnil v svojo korist in borbo zmagal z Ipponom, ter se tako uvrsti v finale v katerem ga je čakal Marko Petrič iz Olimpije. V finalni borbi je dominiral Miha vendar pa do samega zaključka borba še ni bila zaključena. Več volje in želje po zmagi je imel Miha Kavčič, ki je na koncu slavil in tako postal državni prvak v kategoriji do 90kg.

Tina JAZBEC je pri mlajših članica v kategoriji nad 78kg osvojila drugo mesto

PASOVNO DRŽAVNO PRVENSTVO V JUDU

Miha KAVČIČ je v borbi za mojstrski naslov deklasiral vso konkurenco in osvojil 1. mesto pri tem pa mu je bil v pomoč tudi Robi Pesjak, ki je tekmoval v isti kategoriji vendar je Robi na koncu zasedel peto mesto.

Tina JAZBEC je v kategoriji rjavi pas nad 57kg osvojila skromno četrto mesto

zos