Rezultati

POLETNE AKTIVNOSTI

28.7.2009

Ponedeljkovo popoldne v znamenju tekmovanja v skokih v vodo

  

Zavod za šport Jesenice običajno v teh vročih dnevih poskrbi še za dodatne aktivnosti na kopališču Ukova. Kopalci so povabljeni k izvajanju različnih aktivnosti. Udeležijo se lahko tekmovanj v namiznem tenisu, balinčkanju s ploščicami, vaterpola, najrajši pa imajo obiskovalci igranje košarke v vodi in pa najpogumnejši seveda skoke v vodo.
Ta ponedeljek je bil tako namenjen tekmovanju v skokih v vodo. "Strogima" sodnikoma Nini ( predstavnica kopalcev) in Branetu (sodelavcu Zavoda za šport) se je prijavilo sprva šestnajst fantov in tri dekleta. Posebnost ponedeljkovega tekmovanja je bila, da so tekmovalci lahko izbirali tudi višino iz katere so skakali,seveda pa tudi skok. In že na začetku so udeleženci izvedeli, da ocene bodo a zmagovalci bodo prav vsi, ki bodo zbrali pogum in izvedli dva skoka v konkurenci.
Pri dekletih se je Tea Košir tik pred tekmo premislila ( čeprav je v skokih za "trening" kar pogumno preizkušala adrenalin iz četrte - torej 10 m).Zato pa sta Eva Berguš in Ana Bernardi iz vrha stolpa skakali kar v dvojici. Dvakrat sta skočili lepo bombico in si prislužili 18 točk !
V starejši skupini fantov so tekmovali trije pogumneži. Aleksander Basta ( tudi za dve bombici) je dobil 17,5 točke, Gašper Zupan je dobil 17 točk, Dario Trokič pa 16 točk. Pri mlajši skupini pa smo videli res dve lepi lastovki, ki jih je iz 8 m izvedel enajst letni Tim Pahor. Vsi tako sodnika kot vsi sotekmovalci so mu prisodili absolutno zmago na tekmi. Za svoja skoka je dobil 20 točk.Ostali pa so bili ocenjeni takole : Aleksander Jovič 16 točk, Tim Dešpoja 15,5, Božo Pantelič in Dejan Trkulja 15, Benjamin Halilagič 14, Amir Kurtelič in Sandro Rajhart 13, Ernest Grvala 12 točk.
Skratka bilo je zabavno, tekmo bomo gotovo še ponovili do konca kopalne sezone.

Bliža se tudi dan D v hokejski dvorani

Delavci Zavoda za šport Jesenice v teh vročih dneh, kljub pričeti gradnji vzhodnega prizidka k hokejski dvorani hitijo s pripravami na začetek ledene sezone v dvorani Podmežaklja. Gradbišče je odprlo še nekaj dodatnih težav, toda prizadevni vzdrževalci v dvorani Podmežakljo se z njimi spopadajo pogumno in ne obupujejo. Prizadevno izvajajo vsa potrebna pripravljalna dela. Če ne bo kakšnih nepričakovanih tehničnih zapletov naj bi že v četrtek zagnali kompresorje in začeli s pripravo ledene ploskve. Želja delavcev Zavoda za šport Jesenice je, da bi hokejistom in drsalcem omogočili treninge že v ponedeljek 3. avgusta.
Bo pa letošnja in tudi verjetno še prihodnja sezona v dvorani Podmežakljo zahtevala tako od uporabnikov, kot vseh nas zaposlenih na Zavodu veliko mero potrpežljivosti in strpnosti. Zardi gradnje bo kar nekaj težav. Vsi skupaj malo potrpimo, kajti z obnovo bomo potem dobili vsi boljše pogoje za delo.
Torej držimo pesti, da bo štart v novo sezono uspel in da bo od 3. avgusta dalje na jeseniškem ledu živahno vse od zgodnjega jutra do poznih večernih ur.

Branko Jeršin
koordinator programov