Športne igre mladih na Jesenicah

Športne igre mladih na Jesenicah

Športne igre mladih so največja amaterska športna prireditev v Evropi, kjer je v 27 letih delovanja nastopilo 2.760.000 otrok in mladih iz treh držav – Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. To je prireditev, ki otrokom osnovnošolske in srednješolske starosti omogoča, da se popolnoma brezplačno udeležijo strokovno organiziranih tekmovanj v 10 športnih panogah: mali nogomet, košarka, rokomet, odbojka, odbojka na mivki, tenis, namizni tenis, šah, graničar in atletika/tek na 60m.

 

Vse aktivnosti potekajo pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja, Evropske komisije, UEFA, MOK, FIFA, FIDE, FIBA ​​in pod visokim pokroviteljstvom vlad vseh sodelujočih držav.

Na igrah, ki so potekale v športnem parku Podmežakla v torek, 04. junija 2024, so sodelovali učenci od prvega do tretjega razreda vseh jeseniških osnovnih šol. Učenci so tekmovali v teku na 30 metrov, igri med dvema ognjema, metanju obročev in štafetnih igrah ločevanja odpadkov. Zmagovalci so si pridobili pravico nastopa na zaključni prireditvi v Ljubljani.

 

Kaj so športne igre mladih?

Športne igre  mladih Slovenije (ŠIM)je projekt v katerem želimo sodelovati z družbeno odgovornimi partnerji, ki podpirajo projekt za otroke in mladino in ki s svojim delovanjem želi razvijati temeljne vrednote družbe – strpnost, solidarnost, prijateljstvo in fair play.

“Korak za boljšo prihodnost” je slogan Športnih iger mladih, ki simbolizira končni cilj Iger, prispevek k gradnji odgovornih posameznikov, ki bodo v ponos družbi. Igre so priložnost, da otroci in mladostniki pod športno zastavo, skozi fair play in prijateljsko tekmovanje, dajo svoj prispevek k širjenju tolerance, humanosti, spoštovanju različnosti, zatiranju nasilja in razvoju občutka za skupnost in sklepanju prijateljstva.

 

Dodatno povezave:

https://www.sportneigremladih.com/

https://www.sportneigremladih.com/wp-content/uploads/2024/05/Z62_3896-scaled.jpg

 

Related Posts

Status kopališča Ukova: ODPRTO

X